Pt. I: De makkelijkste manier om te veranderen

Mensen helpen veranderen, mensen inspireren is voor mij een van de  meest voldoeningschenkende ervaringen.

En tegelijkertijd, de andere kant van de medaille, komen daar ook mijn grootste frustraties uit voort. Ja, ik zou me kunnen voordoen als die coach die al helemaal Zen is en uit die verlichte toestand en niet-gehechtheid ieder resultaat als een gegeven neemt.

De waarheid is dat ik zo af en toe een coachee met liefde en plezier achter het behang zou willen plakken, dan wel, net zo liefdevol door een muur zou willen drukken. Aan de ene kant de razernij en onmacht over een stap die niet genomen wordt.

En aan de andere kant de mildheid. Al was het maar omdat ik begrijp waar je vandaan komt. Ik ben er tenslotte ook geweest.

En voor mij is die frustratie goed. Het is energie voor beweging, voor reflectie en voor vernieuwing. In dit geval is het de kiem voor een nieuwe serie. En dit is deel I van die nieuwe serie.

Een serie over de makkelijkste manier om te veranderen.

Eerst nog even een voorbeeld wat deze serie heeft gevoed. Het zal je niet ontgaan zijn dat ik “HET boek over uitstelgedrag en hoe daar van af te komen” heb geschreven. Even geen bescheidenheid. Tot nu toe was het er alleen als e-boek. De papieren versie was alleen beschikbaar tijdens de presentaties in den lande.

Daar komt zeer binnenkort verandering in en dan is de papieren versie ook online aan te schaffen. Ik heb de vraag daarnaar te vaak gekregen om die behoefte te kunnen negeren.

Bij de elektronische versie benader ik je, een paar weken na de aanschaf, met de vraag of het voor jou zinvol is geweest. Of het je heeft gebracht wat je zocht en wat ik beloof.

En het antwoord daarop is JA.

Tenminste voor die mensen die het boek echt ter hand hebben genomen.

Er is namelijk ook een groep mensen die het boek hebben aangeschaft en na de download nog niet 1 keer hebben opengeslagen!

WTF !@*$

Ik kan daar echt niet tevreden mee zijn! Zie hier, een voorbeeld van mijn inspirerende frustraties. En dus de voedingsbodem voor deze serie.

Ik weet dat je als uitsteller alle trucs kent om verandering uit de weg te gaan. Dat is namelijk wat er gebeurt als je ten prooi valt aan uitstelgedrag. Deze serie gaat het je zoooooo makkelijk maken om echt de verandering aan te gaan dat je geen excuus meer zult hebben om een eind te maken aan je uitstelgedrag!

Falen is geen optie. Onderweg op je bek gaan, jij en/of ik, is geen probleem. Maar dit maken we wel af. En nu is het moment.

Genoeg intro, volgende week verder met het juiste ritme.

Bryan Tevreden – Uitstelgedrag stopt hier!

(Mocht je dit een waardevol artikel vinden deel het dan  via deze Twitter, Linkedin of Facebook links. Dank je wel!)

Artikelen in deze serie:
  1. Pt. V: Waarom uitstelgedrag onnatuurlijk is
  2. Rupsje Tijd Genoeg
  3. Pt. IV: Een andere kijk op negatieve patronen
  4. Pt. III: Alles heeft zijn eigen cyclus en ritme
  5. Pt. II: de motivatie-check
  6. Pt. I: De makkelijkste manier om te veranderen
About the author

Bryan Tevreden

"Als je niet weet waar je naartoe wilt, dan heb je inderdaad ook geen tijd te verliezen"

Click here to add a comment

Leave a comment: