Pt. IV: Een andere kijk op negatieve patronen

Dit artikel is in gewijzigde vorm al eens eerder voorbij gekomen. Het is de laatste noodzakelijke inleiding in deze serie voordat we in de volgende post de daadwerkelijke oplossing in detail kunnen gaan doornemen. Klaar voor de start?

Dit is deel 4 in de serie “De makkelijkste manier om te veranderen”. In deze serie kegelen we één voor één alle mogelijke obstakels om die jou in de weg zouden kunnen staan, om daadwerkelijk je uitstelgedrag aan te pakken.

Alles is energie. Ook jij bent in de kern een energiesysteem.

Dat was 50-60 jaar geleden misschien een opzienbarende, of zelfs revolutionaire opmerking geweest maar tegenwoordig kijkt bijna niemand meer daarvan op. In het Verre Oosten was dit zelfs millennia geleden al bekend. En die kennis heeft ons dan weer bereikt via o.a. reiki, yoga en acupunctuur.

Maar je hoeft het niet zo ver te zoeken om te weten dat je een energiesysteem bent. Als je verliefd bent, zingt er een andere energie door je lichaam dan wanneer je woedend bent. En dat vertaalt zich dan weer naar je lichaam. En dus heb je het over vlinders in je buik en staan trillen van ingehouden woede.

En dat geldt evengoed voor stress. Stress maakt dat je letterlijk verkrampt. En dus krijg je een stijve nek, stijve schouders en zelfs stijve benen.

Stress blokkeert.

Maar het gaat nog verder. Stress creëert energieblokkades. Iedere stressvolle ervaring creëert een energieblokkade. Iedere stressvolle ervaring, die geen ontlading heeft gekregen, zorgt voor een verstoring van je energiebalans.

En omdat je naast een energiesysteem ook een feedback-systeem bent, werkt het ook andersom:

Iedere negatieve emotie of stress die je ervaart wordt veroorzaakt door een verstoring van de energiebalans in je lichaam.

Tijd om het allemaal samen te brengen. We hebben het over de makkelijkste manier om te veranderen.  De vorige delen in deze serie gingen over mogelijke uitwendige obstakels om te kunnen veranderen. We hebben hier nu een inwendig obstakel te pakken.

Specifiek hebben we het over het aanpakken van je uitstelgedrag. Uitstelgedrag is niets anders dan zelf-sabotage. En zelf-sabotage is niets anders dan een energieblokkade. Het kan allerlei verschillende oorzaken kennen maar het resultaat is een energieblokkade. Een energieblokkade die zich overigens ook weer uit in meer stress.

En hiermee wordt de oplossing ook voor de hand liggend. Verwijder de energieblokkade en je hebt de oorzaak van uitstelgedrag weggenomen. Dat is niet alleen voor uitstelgedrag zo maar voor ieder negatief patroon.

Zou het echt zo simpel kunnen zijn?

Ja, het is zo simpel.

Maar dat zijn de woorden van de ervaringsdeskundige. Het wordt natuurlijk nog iets geloofwaardiger als daar de testimonials zijn van de mensen die je voor zijn gegaan. Maar het meest geloofwaardig is het natuurlijk, wanneer je dit zelf ervaart. Het volgende deel in deze serie gaat daarom ook van jou een ervaringsdeskundige maken.

Even samenvatten. We hebben het in deze serie over motivatie gehad, over meegaan in de natuurlijke cyclus en het juiste ritme en nu over energiesystemen en blokkades. En niets daarvan was ingewikkeld of complex. De oplossing doet hier in al zijn eenvoud recht aan. Maar daarover volgende keer dus meer.

Bryan Tevreden – Uitstelgedrag stopt hier!

(photo courtesy of Kriss Szkurlatowski)

(Mocht je dit een waardevol artikel vinden deel het dan  via deze Twitter, Linkedin of Facebook links. Dank je wel!)

Artikelen in deze serie:
  1. Pt. V: Waarom uitstelgedrag onnatuurlijk is
  2. Rupsje Tijd Genoeg
  3. Pt. IV: Een andere kijk op negatieve patronen
  4. Pt. III: Alles heeft zijn eigen cyclus en ritme
  5. Pt. II: de motivatie-check
  6. Pt. I: De makkelijkste manier om te veranderen
About the author

Bryan Tevreden

"Als je niet weet waar je naartoe wilt, dan heb je inderdaad ook geen tijd te verliezen"

Click here to add a comment

Leave a comment: