Pt. V: Waarom uitstelgedrag onnatuurlijk is

Alles wat leeft beweegt. Leven is beweging. En het is altijd beweging in de richting van meer. Beweging richting minder leidt uiteindelijk naar het einde van dat leven. Beweging richting meer is dus de kant die je inherent zoekt.

En dat meer kan van alles zijn en vaak ook nog eens tegelijkertijd. Meer groei, meer ruimte, meer inzicht, meer begrip, meer alles.

En dat is ook hoe het leven bedoelt is: Meer.

Jij als mens streeft er uiteindelijk naar jezelf ten volle te kunnen kennen. En dat kan alleen maar door er alles eruit te halen wat er in zit. Dat is de richting van meer. Je gaat pas weten wat dat voor jou betekent als je dat ook daadwerkelijk doet.

Cliché maar daarom niet minder waar: je bent uniek met een unieke combinatie van (sluimerende) talenten, gaves en overtuigingen. En dat alles wacht erop om door jou tot volle bloei gebracht te worden zoals als alleen jij dat kan.

Dit is niet bedoeld als peptalk maar als herinnering. Jou herinneren aan wie en wat je werkelijk bent. Een ultieme Createur zoals er geen ander is en nooit zal kunnen zijn. De herinnering aan wie jij van nature bent. Creëren = leven = beweging = meer. Synoniemen.

Uitstelgedrag staat hier haaks op. Of erger nog, het trekt je de andere kant op. De kant van minder, het nakende einde van leven, een vroegtijdige dood terwijl je nog ademhaalt. Een volledig onnatuurlijke staat.

Dat is tevens waarom het gepaard gaat met pijn. Pijn die je kent in de vorm van stress, heel veel stress. Maar ook pijn in de vorm van het besef dat je nu niet de persoon bent die je zou kunnen en willen zijn. Een pijn die ook het verlangen is naar “meer”.

En met dat streven naar meer heb je meteen jouw Oer-motivatie te pakken. Het is niet zozeer de motivatie om daadwerkelijk je uitstelgedrag te ontgroeien. Je Oer-motivatie is namelijk veel groter en grootser dan dat. Jouw Oer-motivatie is die motivatie die het Wat en Waarom van jou leven bepaalt.

Maar dat is een onderwerp voor het volgende deel in deze serie.

Rest de vraag wat de herinnering aan wie je werkelijk bent als mens (c.q. createur, ondernemer en professional) bij jou oproept. Deel het ter inspiratie in de commentaren hieronder.

Artikelen in deze serie:
  1. Pt. V: Waarom uitstelgedrag onnatuurlijk is
  2. Rupsje Tijd Genoeg
  3. Pt. IV: Een andere kijk op negatieve patronen
  4. Pt. III: Alles heeft zijn eigen cyclus en ritme
  5. Pt. II: de motivatie-check
  6. Pt. I: De makkelijkste manier om te veranderen

(Mocht je dit een waardevol artikel vinden deel het dan via de social media buttons hieronder. Dankjewel!)

About the author

Bryan Tevreden

"Als je niet weet waar je naartoe wilt, dan heb je inderdaad ook geen tijd te verliezen"

Click here to add a comment

Leave a comment: