Uitstelgedrag en goede voornemens

By Bryan Tevreden / 26 november 2012
Uitstelgedrag en goede voornemens: sportschool

We gaan nu richting eind november en over een paar weken mogen we dus al weer een nieuw jaar inluiden. Tenminste als we die mythische hobbel van 21-12-2012 weten te nemen. En daarmee breekt ook weer de periode bij uitstek aan voor goede voornemens.

Nu vormen uitstelgedrag en goede voornemens een heel bijzondere combinatie. De meesten van ons hebben op de lange termijn niet zoveel succes met al die goede voornemens die we vol goede moed uitspreken in de vroege nacht van 1 januari. ‘Jaaa, dit jaar ga ik echt gebruik maken van mijn sportschool-abonnement’. Dat abonnement, wat een overblijfsel is van hetzelfde voornemen maar dan een jaar eerder, is de afgelopen maanden niet meer gebruikt.

Je hebt het nog niet opgezegd omdat je echt, echt, echt het voornemen hebt om weer intensief te gaan sporten. Het is er alleen nog niet van gekomen. Dat klinkt als…

Uitstelgedrag en goede voornemens: sportschoolEn sportschoolhouders weten dat het zo werkt. Daarom zie je een paar keer per jaar overal in het straatbeeld weer de reclameborden verschijnen om je aan te melden bij een sportschool. En niet toevallig is dat altijd direct na een vakantieperiode ( Oud-en-Nieuw, voorjaarsvakantie, zomervakantie en herfstvakantie). In die periodes is er voor de meesten even ruimte voor bezinning en het maken van plannen. En daar horen ook goede voornemens bij.

De meeste sportscholen zouden zich lam schrikken als alle ingeschreven leden echt consequent intensief gebruik zouden maken van hun lidmaatschap. Nee, er is altijd die piek na een wervingsperiode en daarna is het weer het gebruikelijke beeld van de trouwe klanten en de lege plekken.

Het begint met 1 keer overslaan om te gaan sporten omdat het wel heel erg slecht weer is. En een 2e keer ben je wel heel erg moe van die lange dag op het werk. En voor de 3e keer overslaan neem je niets eens meer de moeite om een excuus te verzinnen. En vanaf toen was je een slapend lid.

Een eind maken aan je uitstelgedrag betekent niet alleen dat je dat doet wat je te doen staat. Het betekent naast in beweging komen, ook in beweging blijven. Als je echt het meeste wil maken van je goede voornemens gebruik dan de komende periode om zo goed mogelijk beslagen ten ijs te verschijnen. En dan zullen die 10 dagen om definitief van je uitstelgedrag af te komen je beste investering ooit zijn. Meer nog dan je abonnement van de sportschool!

Bryan Tevreden – Uitstelgedrag stopt hier!

(Mocht je dit een waardevol artikel vinden deel het dan  via deze TwitterLinkedin of Facebook links of de buttons onder dit artikel. Dank je wel!)

About the author

Bryan Tevreden

"Als je niet weet waar je naartoe wilt, dan heb je inderdaad ook geen tijd te verliezen"

Click here to add a comment

Leave a comment: