Vandaag over een jaar…

By Bryan Tevreden / 28 januari 2013

Afgelopen weekend kwam ik via de Uitstelgedrag stopt hier Facebook pagina een prachtige quote tegen:

Vandaag over een jaar wens je dat je vandaag begonnen was.

Het is geen nieuwe quote, het is waarschijnlijk ook niet de eerste keer dat je dit leest maar er schuilt, als uitsteller, wel een grote waarheid in. Sterker nog, als je last hebt van uitstelgedrag is dit eerder de mantra die je regelmatig herhaalt dan gewoon zomaar een quote. Als uitsteller varieert die periode van een jaar natuurlijk per project waar je mee te maken hebt. De quote wordt dan zoiets als:

Vandaag over een dag/week/maand/jaar/heel leven wens je dat je vandaag begonnen was.

Succes dat een lange voorbereiding kendeEn tegelijkertijd is dat heel inspirerend. De meeste succesverhalen kennen een onzichtbare geschiedenis. Epke’s kuur tijdens de 2012 Olympische Spelen met de  sensationele 3 vluchtelementen achter elkaar heeft hij niet ter plaatse bedacht. Daar gingen maanden van uitproberen en trainen aan vooraf.

J.K. Rowling’s manuscript voor deel 1 van Harry Potter, werd eerst door 12 uitgevers geweigerd. Het was de dertiende uitgever die het wel wilde proberen waarbij hij haar het advies gaf om toch ook maar een gewone ‘day job’ te zoeken. J.K. was in 1990 begonnen met schrijven en in 1995 voltooide ze het manuscript voor deel 1. En de rest is geschiedenis.

Maar jouw eigen verhalen zijn net zo interessant, of ze de media nu wel of niet halen. Zelf ben ik 3 weken geleden begonnen met krachttraining. Oorspronkelijk om mijn linkerknie, na een operatie, weer volledig fit en sterk te krijgen. En ik ben ijdel genoeg om uit te kijken naar een krachtig en gespierd lichaam over 3 maanden. En over 6 maanden. En over een jaar. De ‘before en after foto’s heb ik beloofd te plaatsen op de facebookpagina. 

Ook dat verhaal kent vele kleine stapjes. Het is als een extreme 10-voudige marathon. Als je het allemaal op 1 dag zou moeten doen dan zou je het niet overleven. Maar verspreid over 3…12 maanden is het niet alleen te doen maar ook nog eens zeer prettig.

En hetzelfde geldt voor mijn ‘in 10 dagen definitief van je uitstelgedrag af – programma’. Wie heeft er nou niet een half uur per dag, 10 dagen lang, de tijd voor zoiets cruciaals als je levensgeluk én je gezondheid? En dus:

Vandaag over 10 dagen wens je dat je vandaag begonnen was!

En om die inspiratie te blijven voeden ben ik heel benieuwd naar jouw succesverhaal. Dat verhaal dat een onzichtbare geschiedenis had en je nu nog met trots en voldoening vervuld. En het maakt niet uit hoe lang geleden dat was. Deel het in de commentaren hieronder, ter inspiratie.

Bryan Tevreden – Uitstelgedrag stopt hier!

(Mocht je dit een waardevol artikel vinden deel het dan  via deze Twitter, Linkedin of Facebook links of de buttons onder dit artikel. Dank je wel!)

About the author

Bryan Tevreden

"Als je niet weet waar je naartoe wilt, dan heb je inderdaad ook geen tijd te verliezen"

1 comment
Bryan - 28 januari 2013

Mijn allereerste herinnering aan een succesverhaal met een onzichtbare geschiedenis is toch wel de hoofdrol in de musical op de lagere school. Het was traditie dat de 5e klas een musical op voerde.

En daar stond ik op het podium van ons cultureel centrum, dat overdag ook dienst deed als gymzaal voor het hele dorp. Ik was de burgemeester in het stuk en daarmee volgens mij meteen de eerste gekleurde burgemeester van Nederland!

Na weken de tekst leren en repeteren was daar dan eindelijk de grandioze première. En het was een daverend succes. A star was born…

(En eigenlijk was ik de stand-in maar de 1e keus kon de druk niet aan.)

Reply
Click here to add a comment

Leave a comment: