Waarom uitstelgedrag overwinnen je hoogste prioriteit is (I)

By Bryan Tevreden / 24 december 2012
Uitstelgedrag = Gemiste kans

Vrij recent had ik een radio-interview, als onderdeel van de promotie van het boek ‘Oops, I didn’t do it again – in 10 dagen definitief van je uitstelgedrag af’. Er zijn al een aantal interviews geweest en er gaan er nog heel wat volgen. Maar dit interview was bijzonder omdat het moeizaam verliep. Ik had me o.a. onvoldoende verdiept in de doelgroep van deze nationale radiozender en ik had dus ook mijn verhaal en taalgebruik niet afgestemd op die groep luisteraars. Kortom mijn hele verhaal kwam niet over.

En dat is een gemiste kans.

Het is een gemiste kans in mijn missie. Ik had zoveel meer mensen kunnen bereiken. Ik had zoveel meer kunnen betekenen voor al die mensen die ik nu niet wist te bereiken. Het was een kans die een veel beter lot verdiende.

Uitstelgedrag  = Gemiste kansEn dit is hoe het dan voor mij werkt. Dit soort gemiste kansen stimuleert mij alleen maar om het een volgende keer veel beter te doen. En het verbindt me nog dieper, nog steviger met mijn missie. Het herinnert me eraan, op verschillende niveaus, waarom het overwinnen van uitstelgedrag zo cruciaal is voor je levensgeluk. Over die verschillende niveaus zal ik het de volgende keer hebben.

Maar nu eerst terug naar die gemiste kans.

Uitstelgedrag gaat uiteindelijk over gemiste kansen. Zelfs als er van uitstel geen afstel komt, dan nog gaat het over gemiste kansen. En het leven is te mooi om rond te lopen met spijt in het lijf. En het is absoluut te mooi om rond te lopen met de stress die gepaard gaat met uitstelgedrag en de gevolgen daarvan.

Dit besef kun je misschien nu al hebben maar het wordt je pas echt kristalhelder op het moment dat je je definitief bevrijd hebt van uitstelgedrag. In die zin kan je iedere gemiste kans laten werken als een inspiratiebron in het proces van uitstelgedrag overwinnen.

Gemiste kansen. We hebben het er meestal niet graag over maar ik nodig je uit om in de commentaren hieronder jouw gemiste kans te delen. Ter leringh ende vermaeck maar het meest nog ter inspiratie. Ook nu weer is er een exemplaar van mijn boek beschikbaar. Deze keer, gewoon willekeurig toegewezen. Ik kijk uit naar jouw gemiste kans.

Bryan Tevreden – Uitstelgedrag stopt hier!

(Mocht je dit een waardevol artikel vinden deel het dan  via deze Twitter, Linkedin of Facebook links of de buttons onder dit artikel. Dank je wel!)

Artikelen in deze serie:
  1. Waarom uitstelgedrag overwinnen je hoogste prioriteit is (I)
  2. Waarom uitstelgedrag overwinnen je hoogste prioriteit is (II)
  3. Waarom uitstelgedrag overwinnen je hoogste prioriteit is (III)
  4. Waarom uitstelgedrag overwinnen je hoogste prioriteit is (IV)
About the author

Bryan Tevreden

"Als je niet weet waar je naartoe wilt, dan heb je inderdaad ook geen tijd te verliezen"

2 comments
Bryan Tevreden - 30 december 2012

Ter inspiratie een gemiste kans uit mijn eigen uitgebreide collectie. Ik had meer dan 20 jaar (!) een uitnodiging liggen van een zweefvliegclub voor een gratis vlucht. Ik had die gratis vlucht, als promotie-actie, gewonnen omdat mijn geboortedatum samenvalt met de oprichtingsdatum van de vereniging.

Die uitnodiging is ondertussen verloren gegaan. Ik heb zojuist even gecontroleerd maar de zweefvliegclub bestaat nog steeds. Hm…

Reply
esther - 2 januari 2013

Mijn grootste gemiste kans is denk ik mijn middelbareschooltijd en mijn studie. Leren stel ik altijd zo lang mogelijk uit. Ik begin vaak pas vlak van te voren en dit zorgt voor minimale cijfers en dat ik dingen niet opsla in mijn laange termijngeheugen. Een andere manier heb ik echter nog niet ontdekt, daarom heb ik me aangemeld op deze site.

Reply
Click here to add a comment

Leave a comment: